Gratis verzenden via PostNL in Nederland vanaf €75 (let op, wij versturen geen diepvries). Wegens gestegen verzendkosten zijn de verzendvoorwaarden gewijzigd.
Alleen afhalen op afspraak!
De ronde van deze week(week 24) is vol!
Wij zijn gesloten van 17 juni t/m 19 juni. De bezorgronde in deze week wordt gereden op donderdag 20 juni en vrijdag 21 juni

Praktische informatie

Hieronder vindt u de meeste gestelde vragen aan Eerlijk Dierenvoer, gesorteerd per categorie – lekker makkelijk!
Staat u vraag er niet tussen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Afhalen

Het precieze adres:

Acacialaan 10
6721 CP  Bennekom 

De deurbel bevindt zich aan de zijkant van het huis.
U kunt uw auto op op voor de oprit parkeren. Wij verzoeken u vriendelijk om niet bij onze buren te parkeren.

U ontvangt van ons bericht om uw bestelling af te halen. Dit kan overdag op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagmorgen, alleen op afspraak.

Let op: zonder afspraak is het NIET mogelijk om af te halen!

Wegens drukte duurt het momenteel wat langer voordat u uw bestelling kunt ophalen. Houd hier rekening mee met bestellen. Wij streven ernaar om bestellingen binnen 72 uur gereed te hebben voor afhaling, mits op voorraad bij de leverancier. “Last-minute” afhalingen zijn helaas niet altijd meer mogelijk. 

Bezorgen (regionaal binnen een straal van 15 km van Bennekom)

Per 15 maart 2023 rijden wij de bezorgronde op de dinsdag- en donderdagavond tussen 18.30 uur en 21.30 uur. Er kan geen voorkeursdag worden aangegeven. Bestellingen gedaan voor zondagmiddag 16.00 uur worden de dinsdag of de donderdag erna bezorgd. Bij grote drukte plannen wij ook andere dagen in. Bestellingen gedaan na zondagmiddag 16.00 uur worden een week later bezorgd.

De kosten variëren en zijn afhankelijk van de woonplaats. Bennekom kost bijvoorbeeld €2,50, Lunteren €5,50,-. De kosten worden automatisch berekend bij de bestelling. Voor een bezorging op een andere dag dan de dinsdag of donderdag berekenen wij €10,00, tenzij wij door drukte zelf de bezorgdag wijzigen. Dan worden de reguliere tarieven berekend. Let op: het mininale bestelbedrag ex bezorgkosten is €45,00.

Wij sturen het tijdvak van de bezorging via mail of app maandag eind van de middag/begin van de avond.

Christine bezorgt de bestellingen. Bij drukte en in de avonduren bezorgt haar partner Max ook. 

Verzenden via PostNL

KVV

KVV staat voor: 

Kant-en-klaar 
Vers 
Vlees

Alle ingrediënten die de hond nodig heeft zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst en daarna ingevroren.
Dit bekent dat u alleen de juiste hoeveelheid voor uw hond hoeft af te wegen en ontdooien.
Dit kan dan zo de voerbak in, waar uw viervoeter staat te wachten om aan te vallen.

We krijgen vaak de vraag: hoe weet ik nou welk voer het beste voor mijn hond is?

Dit is een goede vraag en dat is voor elke hond anders. Wel zien wij dat gezonde honden, maar ook honden met een slechte vacht, slechte ontlasting of met medische klachten altijd beter reageren op vers vlees. Wij denken dat dit komt doordat er in alle producten in onze winkel geen gluten, suiker en kunstmatige toevoegingen zijn. Dit is vaak de bron van irritatie in het hondenlichaam.

Het belangrijkste is dat we altijd blijven kijken naar waar de hond het goed op doet. Vers vlees heeft vele voordelen voor de hond :

Het word beter verteert door het lichaam omdat het lichaam bijna alles uit de voeding opneemt. Dit geeft ook als resultaat dat de hond veel minder ontlasting heeft, en de ontlasting ook compacter is.
Veel honden vinden vlees erg lekker zelfs de lastige eters kunnen hun geluk vaak niet op.
Vers vlees bevat goede bacteriën die goed zijn voor de darmflora van de hond en dit kan er voor zorgen dat de weerstand van de hond sterk word waardoor hij minder vatbaar is voor ziektes is.
De hond krijgt weinig tot geen tandplak, dit zorgt voor wittere tanden en een frisse adem.
Minder medische klachten: Bij veel honden met medische klachten zien we dat deze klachten minder worden, en vaak zelfs verdwijnen. Honden die vanaf pup op een goede KVV staan hoeven daardoor ook minder snel naar een dierenarts toe wat ook weer in de kosten scheelt.
Al met al zien wij dat als de hond op vers vlees staat beter in hun vacht zitten, en een betere gezondheid hebben.

Dit is voor ons genoeg motivatie om u zo goed mogelijk te helpen met uw zoektocht binnen vers vlees.

Bij Eerlijk Dierenvoer vinden wij dat elke hond anders is, en dus kijken we samen met u naar wat uw hond nodig heeft.

Wij vragen of uw hond een allergie heeft, hoe actief de hond is en ga zo maar door. Daarnaast houden we altijd het gewicht in de gaten zodat uw hond niet te dik of te dun word.

Uit al deze informatie maken wij samen met u een geschikt plan voor het menu van uw hond. Na enkele weken nemen wij weer contact met u op hoe het met de hond gaat en of alles naar wens is.

Als grove schatting kunt u de volgende berekening aanhouden:

U bent er uit u wilt uw hond vers gaan voeren i.p.v. brokken, maar waar moet u beginnen en hoe pakt u dat nou eigenlijk aan? Wij leggen het u stapsgewijs uit vanaf het bestellen tot aan de voerbak hoe het in elkaar zit, en binnen een mum van tijd weet u hoe het werkt.

Stap 1 – Het bestellen van KVV
U kunt via www.eerlijkdierenvoer.nl eenvoudig verschillende soorten KVV kiezen die het beste bij u en uw hond passen. Vindt u het lastig om een keuze te maken kunt u uiteraard ook e-mailen of in ons afhaalpunt in Bennekom langs komen. Nadat u de bestelling geplaatst heeft, kunt u op afspraak uw bestelling ophalen bij ons afhaalpunt.

Stap 2 – Verwerken van het voer
Nadat u het voer heeft opgehaald is het belangrijk om als uw hond een bepaalde hoeveelheid meer of minder dan een kilo eet, dit meteen klaar te maken. Dit doe je als volgt :

Snijdt de KVV in de porties die uw hond nodig heeft, dus bijvoorbeeld 750gram per dag, verdeelt u in 3 porties van ongeveer 250 gram per maaltijd.
De plakken stopt u per maaltijd in een diepvries zakje en u bewaart deze in de vriezer. Let op: als u de KVV slecht kan snijden laat het dan gedeeltelijk ontdooien zodat u er makkelijker door heen kunt snijden.

Stap 3 – Het geven van KVV
Haal de avond van tevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in de koelkast om te ontdooien. Let op: U doet de KVV altijd in een plastic bakje, er komt namelijk vocht van het vlees af wat de hond ook mag hebben en dit heeft u liever niet in de koeling liggen. Voordat u de maaltijd geeft, laat u deze even op temperatuur komen buiten de koelkast. Dit hoeft niet perse, maar is voor veel honden prettiger.

KVV blijft over het algemeen 1 à 2 dagen houdbaar in de koeling, in een afgesloten plastic container.

Wij kunnen de kwaliteit van ons voer niet waarborgen op het moment dat wij deze versturen. Daarom vinden wij het niet verantwoord om dit te versturen met PostNL om vervolgens aan uw hond(en) te voeren).

De kosten van de verzending zijn afhankelijk van het gewicht van het pakket. Een normaal pakket kost €5,95 een zwaar pakket kost €11,00. Bestellingen boven de €60 worden gratis binnen Nederland verzonden. Pakketten naar België kost €11,00. 

De verzendkosten worden berekend tijdens het afrekenen, daar kunt u de precieze prijzen terugvinden

Wij proberen uw bestelling natuurlijk zo snel mogelijk te verwerken; maar wij zijn geen groot bedrijf met veel personeel. Soms duurt het dan wat langer.

PostNL pakketten worden volledig door PostNL afgehandeld. Zodra wij ze hebben overdragen, hebben wij helaas geen invloed op de duur van bezorgen.

Ja, zodra de pakketten door ons naar PostNL zijn gebracht, ontvangt u via mail een Track en Trace code van PostNL. U kunt hiermee uw pakket volgen, of eventueel de bezorgdag wijzigen.